Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Pápai Húsos Horgász Egyesület - Pápa
Cím: 8500 Pápa, Bocsor István u. 12/3Email: papaihusoshorgaszegyesulet@gmail.com
Web: http://papaihusoshorgaszto.huTelefon: 06/20-591-5267, 06/70-523-3059, 06/20-499-7335

Bemutatkozás

Az egyesület vízterülete 4,5 hektáron terül el és 4 tóból áll. A vízmélység változatos, akárcsak a halfajok. 0,5 méterestől a 5 méterig mindenféle vízoszlop megtalálható. A 4 tó mindegyike sajátságos tulajdonságokkal rendelkezik.

A sima tó ellipszis alakú, változatos vízmélységgel rendelkezik, a meder aljára nem jellemző az akadó. Stabil, esztétikus stégek nyúlnak be a partról. A bokros és hosszú tavakat mesterséges gát választja el a simától, melyet egy 40 méteres fahíd köt össze. A tó déli, keleti és északi része autóval megközelíthető, azonban a nyugati csak gyalog.

A hosszú nevet alakja miatt kapta következő tavunk, amely 222 méter hosszú és 76 méter a legszélesebb, 31 méter pedig a legkeskenyebb pontja. Versenyeken bő „terméssel” tömi meg a nevező szákját bármelyik stégje, általában innen kerülnek ki a győztesek. Legsekélyebb tavunk és a meder alja sem akadós. Szinte körbe autózható, mely alól a híd és gát a kivétel.

A bokros tó nem attól lett bokros, mert szép bokrok tarkítják a partját, hanem a fenekét, ami nem túl előnyös gondolhatja, de nem így van. A bokrok remek búvóhelyet nyújt nagy pontyoknak, csukáknak, amuroknak. A horgásznak csak annyi a feladata, hogy kicsalja a bokor elé a halat és kifogja. A tó nyugati része sekélyebb és kevésbé akadós. A keleti és déli oldal kifejezetten nagy kihívást jelenthet a horgászoknak. A tó északi és déli partjai autóval megközelíthető. A nyugati oldal út hiányában, a keleti oldalt a gát miatt nem lehet autóval bevenni. Nem kell nagy sétára készülni, ugyanis az autók elől elzárt rész (gát) 56 méteres, melynek eleje és vége megközelíthető autóval, csak ráhajtani nem lehet!Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink